Wist je dat Jenna Ortega (Wednesday) ooit al een rol had in het Marvel Cinematic Universe?

Wist je dat Jenna Ortega (Wednesday) ooit al een rol had in het Marvel Cinematic Universe?

Van Disney-ster tot Netflix-sensatie: Jenna Ortega is al heel wat jaren actief in Hollywood.

Jenna Ortega werd eind vorig jaar in één klap wereldberoemd dankzij haar rol als Wednesday Addams in de gelijknamige hitserie van Netflix. Maar wist je dat deze jonge actrice ook een rol had in het Marvel Cinematic Universe?

Ortega is al heel lang werkzaam in Hollywood. Zo was ze tussen 2014 en 2019 te zien in de serie Jane the Virgin waarin ze een jongere versie van het hoofdpersonage speelde.

Haar eerste doorbraak beleefde ze met haar rol als Harley Diaz in de Disney Channel-serie Stuck in the Middle, die tussen 2016 en 2018 op de buis was te zien.

Populariteitsboost
Haar roem heeft een geheel nieuwe status bereikt met haar vertolking van Wednesday Addams.

Haar serie is een van de meest succesvolle ooit op streamingdienst Netflix en verschillende momenten eruit zijn ook helemaal viraal gegaan op social media, waaronder het inmiddels welbekende dansje.



Marvel
Een leuk feitje over Ortega is dat zij ook officieel deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe: de wereld van superhelden als Captain America en Black Widow.

De actrice had namelijk een rolletje in Iron Man 3 (2013)!

Daarin speelde ze de dochter van de vicepresident van Amerika. Deze klus was ook haar eerste filmrol, dus Ortega heeft hier vast mooie herinneringen aan.


Andere rol
Fans van de actrice hopen haar in een grotere rol te zien in het Marvel-universum. Dat is gelukkig niet uitgesloten.

Marvel vraagt acteurs vaker om twee verschillende rollen te spelen. Zo speelde Michelle Yeoh andere personages in Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) en Shang-Chi (2021).

NieuwsFilm

meest populair