Waarom zit MODOK nu opeens in 'Ant-Man 3'?

Waarom zit MODOK nu opeens in 'Ant-Man 3'?

Hoe past MODOK in de nieuwe Ant-Man?

In de nieuwste trailer voor Ant-Man & The Wasp: Quantumania kregen we onze eerste blik op iconische Marvel-schurk MODOK, gespeeld door terugkerende Corey Stoll. Maar waarom keert Darren Cross/Yellowjacket nu terug als MODOK?

Persoonlijker
Ant-Man & The Wasp: Quantumania gaat twee iconische Marvel-schurken introduceren met Jonathan Majors' Kang the Conquerer en MODOK. Maar waarom zou de film twee van dit soort belangrijke personages tegelijk introduceren?

Omdat Kang the Conquerer een gigantische impact gaat hebben op het gehele Marvel Cinematic Universe en de rol van Thanos gaat overnemen als grote vijand, is het ergens logisch om Darren Cross uit de eerste film terug te brengen.

Zo blijft de film verbonden met de rest van de films. Het brengt ook een extra persoonlijk conflict voor Scott mee. Hij moet zijn vorige vijand weer onder ogen komen en er zal hoogstwaarschijnlijk interactie zijn tussen Cross en een oudere Cassie Lang.

AIM
In de stripboeken is MODOK bekend als een wetenschapper genaamd George Tarleton, niet Darren Cross. Tarleton was onderdeel van een organisatie genaamd A.I.M. We zagen deze organisatie voor het eerst in Iron Man 3 onder leiding van Aldrich Killian (Guy Pearce).

Sinds Iron Man 3 hebben we eigenlijk niks meer vernomen van de organisatie in het MCU, tot nu dan. De kans is namelijk groot dat de organisatie weer in beeld komt met de introductie van MODOK. Of dat al zo is tijdens de film of meer in de toekomst, weten we natuurlijk nog niet, maar wees niet verrast als we MODOK in de komende jaren zullen zien als onderdeel van de organisatie (buiten de Quantum Realm).

Trailer en release
Ant-Man & The Wasp: Quantumania is vanaf 15 februari te zien in de Nederlandse bioscopen. De nieuwste trailer (met de eerste blik op MODOK) kun je hieronder bekijken.



NieuwsFilm

meest populair