Dit ruimtegevecht is jammer genoeg uit 'Avatar: The Way of Water' geknipt

Dit ruimtegevecht is jammer genoeg uit 'Avatar: The Way of Water' geknipt

Schrijver Rick Jaffa laat zich erover uit.

James Cameron weet met zijn nieuwe Avatar-film, genaamd The Way Of Water, weer hoge ogen te gooien. De blockbuster is erg sterk onthaald en ziet er prachtig uit. Toch had de film blijkbaar nóg indrukwekkender kunnen zijn.

Cameron heeft heel lang gewerkt aan het Avatar-vervolg. Het eerste deel verscheen in 2009, maar de sequel draait net pas enkele weken in de bioscoop. De regisseur wilde de tijd nemen om een zo goed mogelijke film te leveren, maar volgens een van de schrijvers heeft een van de beste scènes de film niet gehaald.



Reactie
Het gaat hier om Rick Jaffa, die mee heeft geholpen aan het script. Volgens hem zou er een gigantisch ruimtegevecht in het script hebben gezeten, maar werd dit op het laatste moment eruit gehaald.

Jaffa zegt er het volgende over: "We hadden een idee voor een ruimtegevecht met de Na'vi. Het werd meer dan een idee en we hadden er serieuze en lange gesprekken over. Het was wel moeilijk. Hoe kunnen we dit in de film laten zien?"

Dus niet
Uiteindelijk bleek het toch een te lastige opgave en zagen Cameron en co. van het idee af. Zo vervolgt Jaffa: "James nam een paar weken de tijd om hierover te schrijven en had het verwerkt in het script. Het was een prachtig verhaal en heel indrukwekkend".

Maar toch: "Helaas werd het hele ruimte gedeelte eruit gehaald, aangezien het niet echt goed paste bij de rest van het verhaal dat we wilden vertellen".

Ooit nog?
Misschien dat Cameron de Avatars in een van de vervolgen wel de ruimte in zal sturen, maar dat lijkt nog niet het geval voor het derde deel. Dit zal zich hoogstwaarschijnlijk gaan focussen op de Ash People, eveneens een Na'vi stam, maar veel gevaarlijk en agressiever dan de rest.

NieuwsFilm

meest populair