Waarom Marvel van 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' het startschot van Fase 5 heeft gemaakt

Waarom Marvel van 'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' het startschot van Fase 5 heeft gemaakt

Kevin Feige, Peyton Reed en Jeff Loveness onthullen meer over de veelbelovende Marvel-film in een nieuw interview.

Volgende maand begint de vijfde fase in het Marvel Cinematic Universe. Deze zal beginnen met Ant-Man and The Wasp: Quantumania. In een nieuw interview met Empire vertelt Marvel-baas Kevin Feige waarom uitgerekend deze film deze eer krijgt.

De vorige twee Ant-Man-films waren vooral als het pepermuntje na een driegangenmenu. Zo verscheen Ant-Man and the Wasp (2018) tussen twee zware Avengers-films als luchtig tussendoortje.

"Deze film vormt het startschot van deze nieuwe fase omdat Ant-Man simpelweg deze positie eens verdient", vertelt Feige over de keuze om Ant-Man nu belangrijkere positie te geven.

"We hebben hem eerder vooral ingezet als back-up en luchtig tussendoortje, dus het werd hoogtijd om hem eens op een groter podium te plaatsen".

Van straatachtervolgingen naar Kang
In deze film nemen de helden het op tegen een enorme dreiging: Kang. Volgens terugkerend regisseur Peyton Reed is de schaal dan ook groter dan de eerste twee films over de mierenman.

"Deze keer verlaten we de straten van San Francisco", zegt Reed. "Onze helden moeten het nu opnemen tegen een van de krachtigste schurken uit de geschiedenis van Marvel".

"Je denkt niet per se aan Ant-Man als je een held zou moeten kiezen voor de eerste strijd tegen Kang".

Avengers Assemble
Scenarioschrijver Jeff Loveness vertelt dat de opzet voor Quantumania van het begin af aan groots was.

"Al in de eerste meetings voor deze film stelden we onszelf de vraag: 'Wat nou als Ant-Man eigenlijk een Avengers-film op zichzelf was?'", vertelt hij.

Dat klinkt veelbelovend!



Ant-Man and The Wasp: Quantumania is vanaf 15 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair