Zo rijk is Cate Blanchett uit 'Tár' en 'Lord of the Rings'

Zo rijk is Cate Blanchett uit 'Tár' en 'Lord of the Rings'

Cate Blanchett is naast actrice ook een stemactrice en produce

Cate Blanchett is naast actrice ook stemactrice en producer. De 53-jarige ster werkt al lang in de filmindustrie en is enorm gewild.

Mede daardoor staat haar netto waarde op 95 miljoen Amerikaanse dollars. Dat maakt de actrice uit Tár en Lord of the Rings erg rijk.

Hoe het begon
Cate Blanchett is geboren in 1969 in Australië. Haar moeder was projectontwikkelaar en haar vader werkte voor de Amerikaanse marine. Cate studeerde kunst en reisde graag. Zo kwam het, dat zij even in de Egyptische film Kabora te zien is.

In 1992 startte zij in haar eerste theaterstuk Oleanna. In 1997 volgde haar eerste bijrol in de film Paradise Road. Prompt volgde daarna haar eerste hoofdrollen. Voor de film Elizabeth ontving zij veel nominaties, die omgezet werden naar awards.

Meer vermogen
Cate Blanchett behoort al jaren tot de best betaalde actrices en speelt in films, series en theatervoorstellingen. Haar karakters worden steeds goed ontvangen, zoals die in de films Ocean's 8, Lord of the Rings en Tár.

Cate Blanchett bezit verschillende huizen in Groot-Brittannië en Australië. Daarnaast is zij groot voorstander van vrouwenrechten en is zij onder meer ambassadeur voor de Australian Film Institute.

Meer over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Cate Blanchett ging laatst in gesprek met Michelle Yeoh bij Variety. De YouTube-video staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair