Zo rijk is Kevin Costner uit 'Yellowstone' en 'Dances with Wolves'

Zo rijk is Kevin Costner uit 'Yellowstone' en 'Dances with Wolves'

Kevin Costner is naast acteur ook regisseur, producer, muzikant, zanger en model

Kevin Costner is naast acteur ook regisseur, producer, muzikant, zanger en model. De nu 67-jarige ster is al vanaf de jaren 90 enorm succesvol met films als Dances with Wolves en JFK.

Kevin Costner werkt al meer dan 40 jaar in de filmindustrie. Hij wordt vaak genomineerd en heeft verschillende Oscars en Golden Globes verzilverd gezien. Aan de andere kant heeft Kevin ook prijzen verzilverd voor de slechtste films. Die afkeuring heeft hem niet tegengehouden. Zijn nettowaarde wordt intussen geschat op 250 miljoen Amerikaanse dollars. Kevin is dus ongelooflijk rijk.

Hoe het begon
Kevin Costner is in 1955 geboren in Californië, Amerika. Zijn moeder was welzijnswerker en zijn vader elektricien. Kevin Costner studeerde af in marketing en financiën, maar besloot een acteercarrière op te pakken. Hij ging werken in Hollywood en pakte acteerlessen op.

Zijn filmdebuut kwam in 1978 met de film Sizzle Beach USA, die echter jaren op de plank bleef liggen. Vervolgens kwamen films als Silverado, Fandango en The Untouchables, die voor meer bekend zorgden. In 1990 volgde Dances with Wolves die een wereldwijd succes werd. Deze grote klapper regisseerde en produceerde Kevin Costner zelf met zijn eigen productiemaatschappij 'Tig Productions'.

Meer vermogen
De films Robin Hood: Prince of Thieves, JFK, The Bodyguard en Message in a Bottle verzekerden zijn A-list status voorgoed. In 2012 bleek zijn eerste tv-serie Hatfields & McCoys zo succesvol, dat hij in 2018 ook startte aan de serie Yellowstone.

Daarnaast investeert Kevin Costner in ondernemingen als een educatief centrum en een casino in South Dakota. Ook investeert hij in andere stukken land en gebouwen. Zo verhuurt hij in Aspen een peperduur landgoed en heeft hij diverse stukken grond in en rond Santa Barbara. Meer over zijn vermogen staat hier op hier

In onderstaand Instagram-bericht bedankt Kevin Costner voor de Golden Globe die hij kreeg voor zijn nieuwe serie.



NieuwsFilm

meest populair