Amerikaanse filmproducenten maken nominaties bekend voor belangrijke filmprijs

Amerikaanse filmproducenten maken nominaties bekend voor belangrijke filmprijs

Veel publiekstrekkers genomineerd, waaronder een Marvel film, bij één van de belangrijkste filmprijzen van Hollywood.

De Producers Guild of America (PGA) heeft zijn nominaties bekend gemaakt voor beste film van 2022. De nominaties van de PGA worden gezien als één van de beste graadmeters voor de Oscarnominaties die op 24 januari worden aangekondigd.

Koplopers
De drie films die de meeste prijzen in de wacht slepen, waaronder meerdere Golden Globes, zijn ook hier genomineerd. Steven Spielberg's The Fabelmans, The Daniels' Everything Everywhere All at Once en Martin McDonagh's The Banshees of Inisherin zijn de koplopers van dit awards-seizoen.

Bekijk de afbeelding
Blockbusters
Het is ook zeer opmerkelijk hoeveel grote publiekstrekkers er genomineerd zijn. Deze films wisten niet alleen heel veel geld op te brengen maar weten ook veel nominaties voor belangrijke filmprijzen binnen te slepen: James Cameron's Avatar: The Way of Water, Joseph Kosinski's Top Gun: Maverick en Ryan Coogler's Black Panther: Wakanda Forever.

Verder zijn er ook nominaties voor Rian Johnson's Glass Onion: A Knives Out Mystery, Baz Luhrmann's Elvis, Todd Field's Tar en Darren Aronofsky's The Whale.

Bekijk de afbeelding
De PGA wordt gezien als redelijk conservatief, de leden bestaan voornamelijk uit oudere witte mannen. Het valt dan ook op dat er dit jaar geen films genomineerd zijn die geregisseerd zijn door vrouwen en ook geen internationale films. 2 favorieten bij andere Awards ceremonies, The Woman King en Women Talking, beiden geregisseerd door vrouwen, zijn niet genomineerd.

Toch is de PGA redelijk goed in het voorspellen van de Oscar-winnaar voor beste film. Ze voorspelden de winnaar van de grootste filmprijs 23 van de 33 keer correct.

De winnaar wordt op 25 februari bekend gemaakt. Bekijk hieronder nog eens alle genomineerden op een rij.

Bekijk de afbeelding
Beste Film
Avatar: The Way of Water
The Banshees of Inisherin
Black Panther: Wakanda Forever
Elvis
Everything Everywhere All at Once
The Fabelmans
Glass Onion: A Knives Out Mystery
TÁR
Top Gun: Maverick
The Whale

Beste Animatie-Film
Guillermo Del Toro's Pinocchio
Marcel the Shell With Shoes On
Minions: The Rise of Gru
Puss in Boots: The Last Wish
Turning Red

NieuwsFilm

meest populair