Eddie Murphy grapt over Will Smith in hilarische Golden Globe-speech

Eddie Murphy grapt over Will Smith in hilarische Golden Globe-speech

Zijn toespraak slaat in als een bom

Gisteren mocht Eddie Murphy een Golden Globe ontvangen voor zijn hele oeuvre. Zijn speech sloeg in als een bom.

In zijn hilarische speech kan de 61-jarige acteur het niet laten om een grapje te maken over Will Smith. Vorig jaar sloeg Will op de Oscaruitreiking immers de komiek Chris Rock, omdat hij een pijnlijke opmerking over de ziekte van Jada Pinkett-Smith maakte. Dat incident werd wereldwijd en maandenlang geanalyseerd.

Droge humor
In Nederland is Eddie Murphy het meest bekend door zijn Beverly Hills Cop-films. Eddie heeft overigens net de filmopnamen van een nieuwe Beverly Hills Cop afgerond.

Met de droge humor die Eddie Murphy eigen is, eindigt hij zijn bedankje met: "Ik besluit mijn verhaal door alle nieuwe artiesten en dromers in de zaal te vertellen dat er een weg is om succes en voorspoed te hebben in deze industrie. Ik heb dit pad zelf gevolgd mijn hele carrière lang. Het is heel simpel, want je hoeft maar drie dingen te doen: Betaal je belastingen, bemoei je met je eigen zaken en neem de naam van de vrouw van Will Smith niet in de mond."

Press ronde
Later bij de press-ronde vertelt Eddie Murphy alle respect te hebben voor Jada Pinkett-Smith en Will Smith. Hij kent hen ook persoonlijk. Maar hij is een komiek en wilde toen hij de speech schreef toch een pakkend - en grappig - einde hebben. Zijn afsluiter heeft succes, want alle media pikken het op.

Een artikel over de speech staat hier bij Comic Book. Een stukje van zijn speech staat bij Variety op Twitter. De tweet staat ook hieronder.



NieuwsFilm

meest populair