Grote Hollywood-namen zetten '#freetaranehalidoosti' kracht bij

Grote Hollywood-namen zetten '#freetaranehalidoosti' kracht bij

Auteur en actrice Taraneh Alidoosti sprak zich uit tegen regime en werd opgepakt

Meer dan 600 artiesten vragen in een open brief om de vrijlating van de met prijzen overladen Iraanse actrice en auteur Taraneh Alidoosti. Zij behoort tot de vele mannen en vrouwen die opgepakt zijn in Iran, toen zij protesteerden tegen het regime.

Taraneh Alidoosti speelde in de Oscarwinnende film The Salesman. Na de eerste executie in Iran sprak zij zich op social media uit met een flink kritische noot richting de Iraanse overheid en humanitaire organisaties. Door de impact die zij had met haar bord waarop stond Vrouw, Leven, Vrijheid werd ook zij opgepakt.



Hollywood
Ook grote Hollywood-namen zetten de actie rond #freetaranehalidoosti kracht bij. Zo plaatst Jason Momoa opnieuw bovenstaand bericht. Ook Juliette Binoche, Penelope Cruz, Mark Ruffalo, en Jessica Chastain vragen regelmatig aandacht voor de vrijheid van vrouwen.

Andere namen die de brief ondertekenen zijn Steve McQueen, Kate Winslet, Ian McKellen, Claire Danes, Tessa Thompson, Benedict Wing, Jennifer Beale, Lily James, Emma Thompson en Richard Eyre.

Inmiddels melden verschillende bladen dat Taraneh Alidoosti onder alle druk van de international media is vrijgelaten. De Amerikaans-Iraanse actrice Sepideh Moafi legt het hieronder nogmaals uit op haar Instagram.



NieuwsFilm

meest populair