Disney is de koning van de Box Office in 2022

Disney is de koning van de Box Office in 2022

Disney bracht in 2022 meer geld op dan elke andere studio.

Voor het zevende jaar op rij is Disney de filmstudio die het meeste geld verdiende aan de bioscoop-kassa's. Disney verdiende $4,9 miljard met de 16 films die de studio in 2022 uitbracht.

Disney verdiende het meeste geld met Avatar: The Way of Water (tot nu toe $1,44 miljard), Doctor Strange in the Multiverse of Madness ($955 miljoen), Black Panther: Wakanda Forever ($820 miljoen) en Thor: Love and Thunder ($760 miljoen).

Ook flops en tegenvallers
Helaas werd niet alles wat Disney uitbracht een succes. Pixar's Lightyear bracht een teleurstellende $218 miljoen op en de nieuwste animatiefilm van Disney, Strange World ($65 miljoen), is één van de grootste flops die de studio ooit gekend heeft.

Nu is het de vraag of ook 2023 weer een winnend jaar wordt voor het huis van de muis. Er staan 12 titels op het programma voor het komend jaar waarvan een aantal ongetwijfeld weer miljoenen gaan verdienen.

Meer in 2023
Disney komt dit jaar met drie Marvel-films. Ant-Man and the Wasp: Quantumania in februari, Guardians of the Galaxy vol. 3 in mei en The Marvels in juli. In mei brengt Disney Indiana Jones and the Dial of Destiny uit. Daarnaast komen er ook nog 2 animatiefilms in 2023, Pixar's Elemental komt in juni and Disney Animation's Wish komt in november.

Trailers grote films
Het ziet er naar uit dat met deze titels Disney ook in 2023 de bioscopen gaat domineren. Bekijk hieronder de trailers een aantal van Disney's grootste films komend jaar.







NieuwsFilm

meest populair