Rete-dure 'Avatar: The Way of Water' maakt voorlopig nog geen winst

Rete-dure 'Avatar: The Way of Water' maakt voorlopig nog geen winst

Avatar 2 moet heel veel geld verdienen om winstgevend te zijn.

Avatar: The Way of Water heeft inmiddels $1,44 miljard opgebracht aan de box office. Dat is bijna genoeg om winst te maken voor Disney en dat maakt de kans dat de vervolgen uitkomen een stuk groter.

Het langverwachte vervolg heeft na bijna 3 weken in de bioscoop $446 miljoen opgebracht in Noord-Amerika en $997 miljoen in de rest van de wereld. Daarmee is het de 14de best-verdienende film allertijden. Ondanks dat heeft de film nog steeds geen winst gemaakt.

Nog een paar miljoen nodig
Volgens een rapport van Variety moet de film $1,5 miljard ophalen om winstgevend te zijn voor Disney. Waarschijnlijk zal deze doelstelling binnen een paar dagen behaald worden.

Regisseur James Cameron liet onlangs in een interview weten dat de film zelfs $2 miljard nodig heeft voordat er winst geboekt kan worden. Cameron noemde zijn film in dat interview: "very F***ing expensive".

Waarom Moet Avatar 2 zoveel geld opbrengen?
De reden dat de film zoveel geld moet verdienen is omdat de film een bizar hoog budget heeft. Volgens schattingen heeft de film meer dan $400 miljoen gekost om te maken. Daar bovenop komen nog honderden miljoenen voor marketing en distributie.

Aangezien er weinig grote films uitkomen de komende weken is de kans groot dat The Way of Water nog honderden miljoenen gaat opbrengen. Of het vervolg in de buurt komt van de $2,9 miljard die het eerste deel opbracht is afwachten.

Hoewel Avatar 3 zo goed als zeker uit gaat komen, is het lot van verdere vervolgen nog onduidelijk. Cameron zei onlangs dat The Way of Water heel veel geld moet verdienen om Disney te overtuigen om ook Avatar 4 en Avatar 5 te maken.



NieuwsFilm

meest populair