Zo rijk is Jim Carrey uit 'Dumb and Dumber' en 'The Truman Show'

Zo rijk is Jim Carrey uit 'Dumb and Dumber' en 'The Truman Show'

Zijn dwaze karakters maakten hem wereldberoemd

De nu 60-jarige Jim Carrey is naast acteur ook stemacteur, komiek, scriptschrijver en producer. Vooral zijn dwaze karakters met zijn elastieken gezicht in komische films maakten hem wereldberoemd.

Voor tientallen jaren brachten zijn komische films met gemak een hoop omzet. In de jaren 90 was hij de eerste acteur ooit die meer dan 20 miljoen betaald kreeg voor een filmrol in The Cable Guy. Deze bedragen hield hij jaren vol, waardoor zijn nettowaarde op het moment op 180 miljoen Amerikaanse dollar wordt geschat.

Hoe het begon
Jim Carrey is geboren in 1962 in Ontario, Canada. Zijn moeder was huisvrouw en zijn vader accountant. Toch had zijn vader een tijdje geen baan, waardoor het hele gezin in een busje moesten leven. Het hele gezin werkte dan ook waar mogelijk. Ook Jim Carrey die na school een tijdje een volledige dienst werkte in een fabriek.

Zijn gevoel voor humor en zijn talent om anderen na te kunnen doen, bracht hem als 15-jarige al naar stand up comedy clubs. In de jaren 70 was Jim Carrey een maffe stand up komediant, waardoor hij steeds meer fans kreeg en uiteindelijk in de jaren 80 in de tv- en filmindustrie rolde.

Meer salarissen
Hij tourde daarop met Rodney Dangerfield en was te zien in de show In Living Color van de Wayans-broers. Voor die show ontving hij 25.000 per aflevering en bijelkaar meer dan 3 miljoen.

Door het succes van die show mocht Jim Carrey starten met Ace Ventura: Pet Detective. Voor die maffe detective ontving hij 350.000. De film werd een ongelooflijk succes, dus ontving hij 15 miljoen voor het vervolg. Voor The Mask kreeg hij 540.000, terwijl Dumb and Dumber hem daarna 7 miljoen bracht en The Cable Guy zijn 'salaris' omhoog trok naar 20 miljoen.

Meer inkomen
Meer successen volgden als Liar Liar en The Grinch. Voor Yes Man bedong hij zelfs een commissie van 36% over de omzet. Hierdoor ontving hij 35 miljoen voor die ene film en daarmee een van de hoogste inkomens voor een film ooit.

Geschat wordt, dat Jim Carrey tot nu meer dan 300 miljoen verdiende aan zijn films. Gedurende zijn carrière heeft Jim Carrey meer dan 40 belangrijke prijzen gewonnen, inclusief een Golden Globe voor The Truman Show en Man on the Moon.

Jim Carrey bezit verschillende huizen in Amerika, waaronder eentje in Los Angeles en een appartement in New York. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Hieronder en op YouTube plaatste E!News een stukje over Jim Carrey in Sonic The Hedgehog.



NieuwsFilm

meest populair