Compleet onduidelijke tijdslijn van het MCU wordt in 2023 eindelijk uitgelegd

Compleet onduidelijke tijdslijn van het MCU wordt in 2023 eindelijk uitgelegd

Binnenkort verschijnt het boek The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline.

Marvel Studios werkt sinds 2008 aan een steeds groter wordende franchise, met vooral films, series, specials en animatiefilms en -series. Niet altijd gaat het goed met de doorlopende tijdslijn die de vele verhalen verbindt.

Denk maar aan Spider-Man: Homecoming waarin de tekst "acht jaar later" (na The Avengers) opduikt. Dit kan echter niet, aangezien Avengers: Infinity War zes jaar na The Avengers afspeelt.

Met de komst van het multiversum in bijvoorbeeld de serie Loki en de film Doctor Strange In The Multiverse of Madness wordt de factor tijd nog onduidelijker. Marvel komt binnenkort met een uitleg.

The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline
In september 2023 zal het boek The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline gaan verschijnen. De synopsis luidt:

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is enorm, ongelooflijk gevarieerd en zeer complex. Verschillende werelden, verschillende tijdlijnen, talloze personages. Dit is de gids voor dat universum.

Het is gemaakt in nauwe samenwerking met Marvel Studios en zal de grootste vragen beantwoorden: wat is er gebeurd, wanneer, waar en waarom. Volg het hele verhaal van het MCU van vóór de oerknal tot de Blip en daarna.

Leer onderweg meer over de evolutie van de Iron Man-pantsers, de jacht op de Infinity Stones en de vorming van het Multiversum. Wil je weten hoe vaak buitenaardse wezens de aarde zijn binnengevallen, of de volledige geschiedenis van Cap's schild? Zoek niet verder!

Een dierbaar aandenken voor elke filmliefhebber, gevuld met exclusieve infographics, verhelderende tijdlijnen en verbazingwekkende filmstills. Dit boek zal een ereplaats krijgen op de plank van elke MCU-fan.

Het boek van Anthony Breznican en Amy Ratcliffe staat als pre-order bij uitgever Penguin Random House voor 50 dollar.



NieuwsFilm

meest populair