Dit zijn de 11 Marvel-films en series die dit jaar verschijnen

Dit zijn de 11 Marvel-films en series die dit jaar verschijnen

Dit jaar ook weer veel Marvel.

Afgelopen jaar verschenen er binnen het Marvel Cinematic Universe 3 films in de bioscoop en 3 live action-series, 2 specials en 1 animatieserie op DIsney. Ook was er de Marvel-film Morbius van Sony Pictures. Ook dit jaar zijn er weer elf Marvel-producties.

Marvel Cinematic Universe in de bioscoop
Dit jaar zal Marvel Studios drie films uitbrengen in de bioscoop. Oorspronkelijk stond ook Blade met Mahershala Ali (Moonlight) ook gepland voor 2023, maar deze werd verplaatst toen duidelijk werd dat de regisseur afstand deed van zijn stoel.

De eerste film in het MCU verschijnt al vrij snel en dat is (1) Ant-Man and the Wasp: Quantumania (15 februari). Deze film zal meer van Kang the Conqueror (Jonathan Majors) laten zien.


Daarna is het de beurt aan (2) Guardians of the Galaxy Vol. 3 waarin we vermoedelijk afscheid nemen van de meeste Guardians. Eind juli keert Brie Larson terug als Captain Marvel in (3) The Marvels (26 juni).


Marvel Cinematic Universe op Disney+
En dan is er uiteraard ook nog veel op Disney+. Er zijn verschijnen maar liefst vijf live action-series en mogelijk ook nog het tweede seizoen van (4) What If..?. De eerste serie die verschijnt is (5) Secret Invasion met vooral Nick Fury (Samuel L Jackson).


Daarna is het de beurt aan Loki (Tom Hiddleston) in het tweede seizoen van zijn serie (6) Loki. Niet veel later krijgen we (7) Echo, de spin-off van Hawkeye uit 2021, en daarna duikt Riri Williams (Dominique Thorne) weer op in haar soloserie (8) Ironheart. Ze debuteerde recent in Black Panther: Wakanda Forever.

De laatste MCU-serie op Disney+ heet (9) Agatha: Coven of Chaos en gaat in de winter verschijnen. Daarin zien we meer over het personage Agatha van actrice Kathryn Hahn, die debuteerde in WandaVision uit begin 2021.

Marvel van Sony Pictures
Sony's Spider-Man Universe werd verleden jaar uitgebreid met de flop Morbius en zal in 2023 moeten gaan verrassen met (10) Kraven the Hunter (5 oktober). Hierin speelt Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron) de titelrol.

Daarvoor krijgen we al de animatiefilm (11) Spider-Man: Across the Spider-Verse te zien. Het vervolg op Oscarwinnaar Spider-Man: Into the Spider-Verse belooft wederom hoge ogen te gaan gooien, vanaf 1 juni 2023.



NieuwsFilm

meest populair