Zo rijk is Antonio Banderas uit 'Puss in Boots' en 'Uncharted'

Zo rijk is Antonio Banderas uit 'Puss in Boots' en 'Uncharted'

Antonio Banderas is naast acteur ook stemacteur, producer, regisseur, zanger, danser, gitarist en ondernemer

Antonio Banderas is naast acteur ook stemacteur, producer, regisseur, zanger, danser, gitarist en ondernemer. Zijn nettowaarde wordt geschat op 50 miljoen Amerikaanse dollar.

De 62-jarige, Spaanse ster is misschien het meest bekend door Puss in Boots, Uncharted, Shrek, Spy Kids, The Mask of Zorro en Interview with a Vampire. Voor Evita ontving hij 4 miljoen en voor The Body 12 miljoen.

Hoe het begon
Antonio Banderas is geboren in 1960 in Malaga. Door een gebroken voet moest hij zijn voetbalcarrière opgeven. Hij nam dramales en startte bij een theatergezelschap. Zijn eerste Spaanse film, Labyrinth of Passion, volgde in 1982. De comedy Tie me up! Tie me down! opende in 1990 zijn pad naar Hollywood.

Een documentaire van Madonna, Truth or Dare, en haar film Evita brachten Antonio meer bekendheid. Andere films als Desperado en Femme Fatale volgden. Toch pakte hij naast het acteren in films ook produceren, regisseren en theaterproducties op. Ook accepteerde hij filmrollen in het Spaans. Zowel in Hollywood als Spanje is veel respect voor deze artiest.

Meer vermogen
Buiten de filmindustrie heeft Antonio Banderas een wijnmakerij in Spanje. Daarnaast heeft hij een neus voor parfum en lanceerde hij verschillende geuren. Ook bezit hij verschillende huizen in Amerika, Groot-Brittannië en Spanje. Meer over zijn vermogen staat hier.

NieuwsFilm

meest populair