'Avatar 2' boycot door dubieuze uitspraken van regisseur James Cameron

'Avatar 2' boycot door dubieuze uitspraken van regisseur James Cameron

De inheemse bevolkingen zijn niet blij.

We hebben er lang op moeten wachten, maar we kunnen nu eindelijk Avatar: The Way of Water in de bioscoop bewonderen. Toch zit lang niet iedereen te wachten op de nieuwe film van James Cameron. Sterker nog, er is zelfs een boycot gaande vanwege bepaalde uitspraken van de regisseur.

Meer dan 10 jaar geleden gaf Cameron een interview aan The Guardian, waarin hij het had over inheemse bevolkingen in de Amazone. Deze mensen hebben hem geïnspireerd om de eerste Avatar-film te maken, maar de manier waarop hij zich uitdrukte werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

Boos
Zo zei Cameron o.a.: "De Lakota hebben het lastig gehad. Ik denk soms wel, stel je voor dat ze in de toekomst hadden kunnen kijken, en zien dat hun kinderen massaal zelfmoord plegen, aangezien ze geen hoop meer hebben en niet geloven dat het ooit nog goedkomt, dan hadden ze waarschijnlijk harder gevochten".

Deze reactie schoot veel mensen in het verkeerde keelgat. Nu dat zijn tweede Avatar-film in de bioscopen draait, komt dit gesprek weer naar boven. Zie hieronder enkele boze reacties, waaronder ook sommige van Inheemse mensen.











NieuwsFilm

meest populair