Netflix gaat je schoonouders echt kwaad maken

Netflix gaat je schoonouders echt kwaad maken

Je wachtwoord delen lijkt binnenkort verleden tijd.

Al jaren delen velen onder ons hun wachtwoord van Netflix met vrienden en familie en waarschijnlijk vond Netflix dat ook helemaal prima om zo te kunnen inburgeren. Maar dat delen van wachtwoorden lijkt snel verleden tijd te gaan worden.

Vanaf volgend jaar gaat Netflix acht aan de bak om het fenomeen de nek om te draaien. Volgens Wall Street Journal. De oplossing zou vooral bij het IP-adres liggen van de kijkers. Maar ook de login-locatie en accountactiviteit spelen een rol.

Consumenten moeten waarde inzien
Tijdens de UBS Global Technology, Media & Telecom Conference sprak Netflix-topbaas Ted Sarandos eerder over de situatie.

"Het lijkt veel op de manier waarop je een prijsverhoging aanpakt," aldus Sarandos. "Consumenten zullen er niet meteen dol op zijn, maar we moeten ze laten zien waarom ze er de waarde van moeten inzien," zei Sarandos destijds.

Populariteitsprijs
Een onderzoek uit 2019 meldt dat Netflix maandelijks $135 miljoen misloopt door het delen van wachtwoorden. De vraag is uiteraard of Netflix het delen van wachtwoorden echt tegen kan gaan. En als dat wel lukt: de populariteitsprijs zullen ze dan niet meer winnen.



NieuwsFilm

meest populair