De 5 beste films die dit jaar op Prime Video zijn verschenen

De 5 beste films die dit jaar op Prime Video zijn verschenen

Ook deze streamingdienst trakteerde ons weer op de nodige mooie titels.

Prime Video heeft zijn abonnees dit jaar getrakteerd op heel wat mooie films en series. FilmTotaal heeft vandaag de vijf beste films op een rijtje gezet die dit jaar op de streamingdienst van Amazon zijn verschenen.

Het gaat om films die in 2022 zijn toegevoegd aan het platform en daar nu nog steeds opstaan. De lijst betreft dus niet per se films die dit jaar zijn verschenen of alleen eigen producties.

Bizarre kijkervaring
Met een geweldige hoofdrol voor Michelle Yeoh, die eindelijk de waardering krijgt die ze verdient, is Everything Everywhere All at Once de koploper van het aankomende awardseizoen. Haar personage beleeft een bizar avontuur door verschillende universa.

Een andere bizarre, maar steengoede film is Men. Deze draait om het verwerken van een traumatische ervaring. Dit geeft filmmaker Alex Garland (Ex Machine) de ruimte om de kijker op allerlei manieren te misleiden en overrompelen.

Afwisselend aanbod
Superheldenfans konden dit jaar hun hart ophalen aan Samaritan, waarin niemand minder dan Sylvester Stallone een gepensioneerde burgerwacht speelt. Een uiterst vermakelijke film met harde actie.

After Yang is vrij recentelijk toegevoegd. In deze scifi-dramafilm speelt Colin Farrell een vader die zijn band met zijn geadopteerde dochter probeert te versterken. De laatste film in dit lijstje is My Policeman, een ontroerende en belangrijke queerfilm met Harry Styles.



De 5 beste nieuwe films op Prime Video


Everything Everywhere All at Once (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Daniel Kwan en Daniel Scheinert | Cast: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis, e.a. | Kijk direct
De uitgebluste vijftiger Evelyn, die samen met haar man Waymond een wasserette runt, ziet flink op tegen de belastingaangifte. Met haar dochter Joy kan ze niet door een deur. Exact op het moment dat het haar allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universa. Zo leert Evelyn hoe haar leven er had uitgezien als ze andere keuzes had gemaakt.



Men (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alex Garland | Cast: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu, e.a. | Kijk direct
Harper vertrekt na de traumatische zelfmoord van haar man naar een afgelegen landhuis om zijn dood te verwerken. Tot rust komt ze daar echter niet, want al snel bekruipt haar het gevoel dat iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden.



Samaritan (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Julius Avery | Cast: Sylvester Stallone, Javon Walton, Pilou Asbæk, e.a. | Kijk direct
Vijfentwintig jaar na de dood van burgerwacht Samaritan, begint de dertienjarige Sam te vermoeden dat de held nog in leven is. Sterker nog: hij is ervan overtuigd dat zijn mysterieuze buurman Mr. Smith niemand minder dan Samaritan is. Nu de misdaad in de stad toeneemt, probeert Sam hem ervan te overtuigen om terug in actie te komen. En dat blijkt een aardig lastige klus.



After Yang (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kogonada | Cast: Colin Farrell, Malea Emma Tjandrawidjaja, Jodie Turner-Smith, e.a. | Kijk direct
Mika is dol op haar androïde Yang. Deze heeft ze gekregen van Jake en Kyra, de mensen die haar hebben geadopteerd, om haar te vertellen over haar Chinese achtergrond. Wanneer Yang op een dag defect raakt, gaat Jake op zoek naar een manier om hem te repareren. In dit proces ontdekt hij dat het leven aan hem voorbij is gegaan en hij is afgedreven van zijn familie.



My Policeman (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Grandage | Cast: Harry Styles, Emma Corrin, Rupert Everett, e.a. | Kijk direct
Brighton, 1957. Politieman Tom heeft een relatie met lerares Marion. Tom draagt echter een geheim met zich mee: hij valt op mannen, maar homoseksualiteit is ten strengste verboden. Wanneer hij een verhouding aangaat met museumcurator Patrick, neemt hij een groot risico. Wanneer iemand hun ook nog eens aangeeft bij de autoriteiten voor hun stiekeme relatie, is het drama compleet.



NieuwsFilm

meest populair