Honeyz favoriet bij Gouden Uien

Het Nederlands Filmfestival is volop aan de gang in Utrecht, en dat betekent uiteraard dat er vrijdag weer Gouden Kalveren worden uitgedeeld. En dát betekent weer dat de dag ervoor de Gouden Uien worden weggegeven, de Nederlandse tegenhanger van de Raspberries, voor de slechtste prestaties op het witte doek van het afgelopen jaar.

De nominaties zijn inmiddels bekend en de grootste kanshebber dit jaar is de film Honeyz, die maar liefst vijf nominaties in vier categorieën wist binnen te slepen: slechtste film, slechtste regisseur, slechtste acteur (Peter Beense) en slechtste actrices (Anna Speller en Monique van der Werff). Honeyz maakt samen met Kicks en Zoop in Zuid-Amerika om de Ui voor de slechtste film. Beense strijdt samen met Yes-R ('n Beetje Verliefd) en Gert-Jan van den Ende (Ernst, Bobbie En De Geslepen Onix) om de slechtste acteur, Speller en Van der Werff hebben concurrentie van Nicolette van Dam (Zoop In Zuid-Amerika) in de prijs om de slechtste actrice.

Er is dit jaar overigens een nieuwe categorie bijgekomen: slechtste filmkus, en er is een publieksprijs waarvoor iedereen kan stemmen op www.degoudenui.nl.



NieuwsFilm

meest populair