Disney behaalt opnieuw monsteromzet aan wereldwijde bioscoopkassa's

Disney behaalt opnieuw monsteromzet aan wereldwijde bioscoopkassa's

En dat vooral dankzij Marvel.

Disney heeft ook dit jaar een monsteromzet weten te behalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Dankzij Avatar: The Way of Water heeft de studio deze week een belangrijke grens doorbroken.

Disney heeft op het moment van schrijven al zo'n 4 miljard dollar aan bioscoopkaarten weten te voorkopen dit jaar. Daarvan werd 1,7 miljard opgehaald in de Verenigde Staten en 2,3 miljard in de rest van de wereld.

Superheldenkracht
De studio heeft deze omzet vooral weten te behalen dankzij de goede prestaties van zijn Marvel-films: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (955 miljard), Thor: Love and Thunder (761 miljard) en Black Panther: Wakanda Forever (789 miljard; draait nog).

Het laatste miljard heeft de studio in minder dan twee maanden tijd verdiend. Disney verbrak de grens van 3 miljard in november dankzij Wakanda Forever. Nu heeft The Way of Water een belangrijke bijdrage geleverd aan dat laatste miljard en het jaar is nog geeneens voorbij.



Record
Dit is de achtste keer dat Disney een jaaromzet draait van minstens 4 miljard dollar aan de bioscoopkassa's. Ook is het record van vorig jaar ruim verbroken: toen bleef de teller steken om 2,9 miljard, maar dat had natuurlijk ook te maken met de pandemie.

NieuwsFilm

meest populair