Ondanks alle flops keert 'Terminator' waarschijnlijk terug voor een nieuwe film

Ondanks alle flops keert 'Terminator' waarschijnlijk terug voor een nieuwe film

James Cameron praat al over nieuwe film.

Sinds The Terminator uit 1984 verscheen er met het directe vervolg Terminator 2: Judgment Day uit 1991 slechts een echt goed vervolg in de franchise. Alle andere pogingen worden gezien als geflopt.

Die andere films in de reeks zijn Terminator 3: Rise of the Machines uit 2003, Terminator Salvation uit 2009, Terminator Genisys uit 2015 en Terminator: Dark Fate uit 2019. Geen van deze films werd echt goed ontvangen en waren sowieso financieel teleurstellend.

Toch weer Terminator
Oorspronkelijk moest Dark Fate onder toeziend oog van James Cameron de start worden van een nieuwe trilogie, met veel nieuwe gezichten. Dit lukte niet. Nu laat Cameron weten dat hij al heeft gesproken over een nieuwe film.

"Nou, de Avatar-films gaan over het milieu; ik heb niet te maken met A.I.," zei Cameron tijdens de Smartless-podcast. "Als ik nog een Terminator-film zou maken en misschien zou proberen die franchise opnieuw te lanceren, waarover wordt gediscussieerd, maar er is nog niets besloten... dan zou ik het veel meer over de AI-kant ervan laten zien dan over slechte robots die helemaal losgaan."



Zes films
Tot op heden verschenen er zes films in de franchise, die met een gezamenlijk productiebudget van $816,4 miljoen zo'n $2,1 miljard wereldwijd ophaalden.



NieuwsFilm

meest populair