Het verschil tussen 'Titanic' en 'Avatar' met James Cameron, volgens Kate Winslet

Het verschil tussen 'Titanic' en 'Avatar' met James Cameron, volgens Kate Winslet

25 jaar later.

Kate Winslet werkte 25 jaar geleden met James Cameron aan de film Titanic. Nou werkte zij met hem aan Avatar: The Way of Water. De actrice vertelt in een recent interview bij Magic Radio in welk opzicht het werken met James Cameron nou anders is.

"Het voelde hetzelfde, maar was toch heel anders. James Cameron is nog steeds een genie, erg gedreven en vol passie. Maar hij is meer ontspannen en is rustiger geworden. Dat kan nu ook."

"Destijds waren de verwachtingen hoog bij het maken van Titanic. Iedereen was gespannen en dat werkte door. Maar Avatar is zijn kindje. Hij weet daar alles vanaf. Hij heeft alles zelf opgebouwd rond het verhaal en de karakters. Bovendien is deze cast heel fijn."

Groot probleem
Ongemerkt bracht het overdonderende succes destijds een groot probleem mee. Ze was net gestart met haar acteercarrière, was jong en ineens beroemd.

"Mensen hebben het beeld van je, dat je leven perfect moet zijn met zoveel succes. En dat je niet hoeft te klagen. Maar ik werd blootgesteld aan kritiek, en aan de media. Ik was alle privacy kwijt. Dat was helemaal niet fijn."

"Dat gebrek aan privacy was een groot probleem, dat ik moest zien te overkomen. Ik bedacht, dat ik met al die media-gekte niet door wilde gaan met films maken. En besloot voor kleine, onafhankelijke producties te kiezen. Dat hielp mij beter in balans te komen."



"Ik hou van acteren. Ik word altijd blij van de filmset. Elke keer weer. Ik hoop dat ik het voor altijd blijf doen."

Het interview met Magic Radio geeft meer weetjes over Kate Winslet en staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair