Edward Norton baseerde miljardair in 'Glass Onion' op meest erge tech-narcisten

Edward Norton baseerde miljardair in 'Glass Onion' op meest erge tech-narcisten

Allemaal 'easter eggs' in de film

Edward Norton beleefde Glass Onion: A Knives Out Mystery als een fijne vakantie, vertelt hij in een interview met The View. Zo blij was de wereldberoemde ster dat er ergens filmopnamen startten en hij mee mocht doen.

"Ik lag vanwege de pandemie al een jaar op de bank in mijn pyjama. Toen ik een belletje kreeg, nam ik op met 'ja'. Het bleek een producent te zijn van Glass Onion, die zich afvroeg of ik interesse zou hebben. Ik heb een soort van meteen mijn spullen gepakt en ben het huis uit gerend. Ver weg van mijn vrouw en kinderen."

"Werken aan Glass Onion zou zonder meer leuk zijn geweest met zo'n cast, maar nu een beetje meer na anderhalf jaar lockdown. De reactie van Kate Hudson in de film beschrijft ons allen eigenlijk wel. We waren erg blij weer te kunnen werken en de filmopnamen voelden als een fijne zomerkamp, een leuke vakantie."

Miljardairs
Edward Norton speelt een miljardair in de technische wereld en gerefereerd wordt naar Elon Musk. Hierop lacht hij en zegt: "De film is opgenomen in 2021 en gebaseerd op de kopstukken in de technische industrie toen. Niet de idioten en fraudeurs van nu."

"We hebben besloten bij mijn personage te richten op een soort übermensch van de meest erge tech-narcisten. We namen de slechtste en beste kwaliteiten die wij zagen. Als je goed oplet zie je ook overal easter eggs met verwijzingen naar die personen. Dat is veel leuker dan één persoon uit te pikken."

Twitter lijkt een saaie plek geworden met een hoop interessante mensen weg, maar Edward Norton heeft de oplossing: "Ik denk dat wij meer samen moeten komen met dit soort gesprekken in het echt. Ik vind dat de kwaliteit van mijn intenties niet verbeteren met social media."

Het interview bij The View staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair