Deze personages halen het einde van 'Avatar: The Way of Water' niet

Deze personages halen het einde van 'Avatar: The Way of Water' niet

Welke personages offeren zichzelf op?

Avatar: The Way of Water is na lang wachten nu eindelijk te zien in de bios. De film is zowel door fans als critici goed ontvangen en heeft wereldwijd al zo'n 434 miljoen dollar omgezet in de eerste week van release. Er kan dan ook eindelijk worden nagepraat over de film, bijvoorbeeld over de personages die het niet overleven.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor 'Avatar: The Way of Water'!

Tulkun
De tulkuns zijn de soort walvissen die leven op Pandora. De film benadrukt hoe erg deze beesten geïntegreerd zijn in de cultuur van de Metkayina (de water clan) en dat ze eigenlijk worden gezien als familie van de stam.

James Cameron zei hier het volgende over: "De Metkayina zouden bijvoorbeeld tatoeagepatronen op de tulkun maken die hun familieverhaal zullen uitdrukken. Volwassen tulkun die hun coming-of-age-ceremonie hebben doorgemaakt, hebben getatoeëerde lichamen en vinnen, net als de Metkayina, omdat tieners ook hun eerste tatoeages krijgen."

Deze beesten worden opgejaagd door de mensen op Pandora. De dood van de 'moeder' van deze walvissen initieert het grote gevecht tussen de Na'vi en de mensen in de derde akte van de film.

Neteyam
"This family is our fortress", zegt Jake Sully (Sam Worthington) in de film en in veel van de trailers. De familie van Jake en Neytiri staat centraal in de film. Inmiddels hebben ze vier kinderen, waarvan Neteyam de eerste was.

Tijdens het grote gevecht aan het einde van de film gaat Neteyam dood, wat leidt tot een laatste confrontatie tussen de Sully's en de gereïncarneerde Colonel Quaritch (Stephen Lang).

De film eindigt met de begrafenis van Neteyam. Jake en Neytiri zien hun zoon nog een laatste keer dankzij Eywa (de planeet).



NieuwsFilm

meest populair