Ontvangst 'Avatar 2' zakt verder weg op Rotten Tomatoes

Ontvangst 'Avatar 2' zakt verder weg op Rotten Tomatoes

De Tomatometer daalt, ondanks Certified Fresh.

Afgelopen weekend ging na ruim 10 jaar wachten Avatar: The Way of Water erg succesvol in première. Er werd bijna $500 miljoen opgehaald na al als Certified Fresh te zijn bestempeld op de website Rotten Tomatoes.

Na de eerste ruim honderd recensies stond de film van regisseur James Cameron op een nette 84 procent. Nu staat de teller op 315 recensies en de score is toch wel wat gedaald.

Avatar 2 op 77 procent
De score staat na die 315 recensies op 77 procent en behoudt nog altijd de Certified Fresh-beoordeling. Vaak eindigen dergelijke grote titels op zo'n 400 opgenomen recensies dus de score kan nog verder dalen (of misschien weer stijgen).

Het eerste deel noteerde 82 procent op Rotten Tomatoes, evenveel als de publieksscore. De 'Audience Score' van The Way of Water staat op het moment van schrijven op 93 procent, maar ook die zal ongetwijfeld nog veranderen.

Duidelijk is al wel dat de tweede Avatar veel bezoekers zal trekken tijdens de kerstperiode. Naast films als Black Panther 2 en Violent Night verschijnen (in de States) alleen nog de grote(re) releases Puss in Boots: The Last Wish, Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody en Babylon.



NieuwsFilm

meest populair