Sigourney Weaver over 'Avatar': 'Alles in de film is wat wij als acteurs deden'

Sigourney Weaver over 'Avatar': 'Alles in de film is wat wij als acteurs deden'

Sigourney Weaver legt het filmen van 'Avatar: The Way of Water' uit

Jimmy Kimmel zag de nieuwste Avatar zelf en had een aantal vragen naar aanleiding van de bijzondere vertoning. En aan wie beter om die vragen te stellen dan aan Sigourney Weaver?

Als iemand boven de 70 jaar steeds weet te verrassen, is dat Sigourney Weaver wel. De legendarische actrice staat gepland voor alle Avatar-films. In Avatar: The Way of Water speelt zij zelfs een 14-jarige Na'vi.

Over haar rol zegt zij: "Als James gek genoeg is om mij te vragen om een 14-jarige te spelen, dan ben ik gek genoeg om 'ja' te zeggen. Voor deze rol heb ik een tijdje de wijze van doen bestudeerd van kinderen van deze leeftijd."

Perfectie
Sigourney Weaver werkt al jaren samen met de regisseur James Cameron. Ze kennen elkaar van de Alien-films. Over hem vertelt zij: "In deze branche werken veel perfectionisten, waaronder James Cameron. Hij maakt ook extreem moeilijke dingen, zoals deze films, waardoor het 13 jaar duurt voordat ze opgeleverd worden. Het filmen en editen duurt ongeveer 5 jaar."

Sigourney Weaver is zelf ongeveer 18 maanden op de filmset geweest. Ze legt uit aan Jimmy Kimmel hoe dat filmen ging:

"Alles wat je in de film ziet, is wat wij als acteurs deden. Wij droegen een speciaal pak. Geen make-up. Het ging puur om de acteerprestaties. En werkelijk alles wat wij deden werd vanuit verschillende hoeken gefilmd zonder dat wij op camera's hoefden te letten."

"Daarna kon James Cameron het filmmateriaal gebruiken, zoals hij dat wilde. Zelfs met de hoek die hij wilde, zonder dat wij moeten herhalen."

"Alles wat mijn personage doet, heb ik ook in het echt gedaan. Al die rare sprongen heb ik een aantal keer gedaan. Ik heb ook een stuntvrouw. Als het te gek werd, werd zij ingezet."

"De acteurs hebben ook leren freediven. Dat duiken in het water, dat doen wij dus ook. We werden begeleid door ervaren duikers. Als het sneller moest, dan deden zij dat of bewerkte James iets. Maar bijna alles in de film, doen wij als acteurs zelf."



Het interview bij The Jimmy Kimmel Show staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair