Films van Sydney Sweeney en Sacha Polak worden blikvangers op Filmfestival van Berlijn

Films van Sydney Sweeney en Sacha Polak worden blikvangers op Filmfestival van Berlijn

Berlinale pakt uit met film van Sydney Sweeney.

Eerder deze week werd bekend dat Kristen Stewart de juryvoorzitter van het Filmfestival van Berlijn zou worden. De Berlinale, zoals het festival ook genoemd wordt, loopt volgend jaar van 16 tot en met 26 februari. Ondertussen zijn de eerste namen bekendgemaakt.

Sydney Sweeney
Er zijn ondertussen al veertien speelfilms bekendgemaakt die deel uitmaken van het Panorama-parcours en ook nog eens negen voor de Generation-sectie die zich op de jongeren richt.

Een van de blikvangers is Reality, het speelfilmdebuut van de Amerikaanse filmmaker Tina Satter met in de hoofdrol Sydney Sweeney die bekend is van haar rollen in de tv-hits Euphoria, The White Lotus en The Handmaid's Tale.


Nog meer namen
Verder is er Silver Haze van Sacha Polak waarin we een jonge verpleegster volgen die 15 jaar na een traumatische gebeurtenis wraak wil nemen. De hoofdrol wordt vertolkt door Vicky Knight die ook al te zien was in Dirty God, de vorige film van Polak.

Andere titels zijn onder andere het Australische Hello Dankness van Soda Jerk, het Oekraïense Iron Butterflies van Roman Liubyi, Passages van Ira Sachs en het Deense The Quiet Migration.


Kansen geven aan debuterende cineasten
In de Generation-sectie wil men vooral debuterende filmmakers een kans geven. Naast een reeks kortfilms zijn er ook langspelers zoals de documentaire Dreams Gate van Negin Ahmadiover een jonge Iraanse vrouw die Koerdische vrouwelijke strijders in het oorlogsgebied van Noord-Syrië wil ontmoeten.

Het volledige programma voor beide secties wordt medio januari bevestigd. Op het einde van de Berliniale zullen we ook weten wie de nieuwe Gouden Beer wint, vorig jaar was dat het Catalaanse plattelandsdrama Alcarràs van Carla Simón.



NieuwsFilm

meest populair