Kristen Stewart gestrikt voor belangrijke taak tijdens het Filmfestival van Berlijn

Kristen Stewart gestrikt voor belangrijke taak tijdens het Filmfestival van Berlijn

Hollywood-ster is te gast op Duits arthouse-festival.

In februari vindt het 73ste Internationale Filmfestival van Berlijn plaats en Kristen Stewart werd gevraagd als juryvoorzitter.

De Berliniale waarop diverse awards, de Beren, worden uitgereikt is doorgaans een festival dat zich richt op arthouse. Met de keuze van de juryvoorzitter heeft het festival een van de grootste Hollywood-vedettes beet.

Trotse organisatoren
In een statement verklaarden Mariette Rissenbeek en Carlo Chatrian, de organisatoren achter het filmfestival:

"We zijn verheugd dat Kristen Stewart deze belangrijke taak op zich neemt. Ze is een van de meest getalenteerde en veelzijdige acteurs van haar generatie. Van Bella Swan tot de prinses van Wales heeft ze leven gegeven aan eeuwige personages. Jong, stralend en met een indrukwekkend oeuvre is Kristen Stewart de perfecte brug tussen de VS en Europa."

Olivier Assayas-lieveling
Kristen Stewart is inderdaad een actrice die zowel het blockbuster- als het arthousepubliek achter zich heeft gekregen. Stewart schitterde onlangs nog in de nieuwste van David Cronenberg, maar was ook te zien in de Olivier Assayas-films Clouds of Sils Maria en Personal Shopper.

Naast een rol in de Charlie's Angels-reboot regisseerde Stewart ook haar kortfilm Come Swim.

Terugkeer naar Berlijn
Het is niet de eerste keer dat Kristen deel uitmaakt van een internationale jury. In 2018 deed ze dat ook al in Cannes. In 2010 woonde ze al eens de Berlinale bij voor Welcome to the Rileys die geregisseerd werd door Jake Scott en waarin ook wijlen James Gandolfini zat.

Binnenkort nog meer Stewart
Op het witte doek kun je Stewart binnenkort zien in de sciencefiction-film Love Me en in Love Lies Bleeding van Rose Glass.




NieuwsFilm

meest populair