De beste actiefilms van 2022 zijn...

De beste actiefilms van 2022 zijn...

Liefhebbers van dit genre moeten deze absoluut gezien hebben.

Actiefilms blijven een populair genre. Ook dit jaar zijn er weer de nodige goede films uit dit genre verschenen in de bioscoop en op streaming. FilmTotaal heeft vandaag de drie van de beste actiefilms van 2022 voor je op een rijtje gezet.

De eerste film in het lijstje is The Gray Man van Joe en Anthony Russo. De Avengers: Endgame-regisseurs kregen een flinke zak geld mee van Netflix om de actiefilm te maken: 200 miljoen dollar. Daarvoor kreeg de streamingsdienst een enorme hit terug. Het duurde dan ook niet snel voordat er een vervolg en spin-off werden aangekondigd.

Weergaloze actie
Door naar nummer twee: Ambulance. Een échte Michael Bay-film... vol explosies, wild camerawerk en testosteron. Als Transformers, maar net even anders. Je moet ervan houden, maar Ambulance is actierijk popcornvermaak van de bovenste plank.

De hekkensluiter is Bullet Train. Zeg je actie, zeg je David Leitch (Deadpool 2). Deze voormalige stuntman maakt de laatste jaren flink indruk als actieregisseur. Deze film heeft een lekker hoog tempo en briljante vechtscènes. Absoluut een titel die je als actieliefhebber gezien moet hebben.


De 3 beste actiefilms van 2022


The Gray Man (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe en Anthony Russo | Cast: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, e.a.
Courty Gentry wordt in de gevangenis gerekruteerd door de CIA. Hij blijkt een begaafd sluipschutter en wordt ingezet om aantal dodelijke opdrachten uit te voeren. Hij wordt echter dwarsgezeten door ene Lloyd Hansen, een onberekenbare eenling. Gelukkig is Dani Miranda, eveneens een agente, daar om hem te helpen.



Ambulance (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Bay | Cast: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, e.a.
Ex-soldaat Will kan de ziekenhuiskosten van zijn vrouw niet meer betalen. In alle waanhoop vraagt hij crimineel Danny om financiële hulp. Die komt met het plan om een bank te overvallen. Deze loopt alleen volledig uit de hand en de enige manier om te ontsnappen is door een ambulance te kapen. Wat volgt een enorme klopjacht.



Bullet Train (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Leitch | Cast: Brad Pitt, Brian Tyree Henry en Karen Fukuhara, e.a.
Ladybug, een huurmoordenaar die zijn werk voortaan vreedzaam wil verrichten nadat zijn klussen te vaak zijn ontspoord. Het lot lijkt hem niet gunstig gezind. Aan boord van een hogesnelheidstrein van Tokio naar Kioto stevent hij af op een confrontatie met dodelijke huurmoordenaars. Aan Ladybug om deze gevaarlijke reis te overleven.




Bekijk de afbeeldingOOK INTERESSANT
De 3 beste oorlogsfilms van 2022 zijn...



NieuwsFilm

meest populair