Succesvolle PlayStation-game 'Death Stranding' gaat naar het witte doek

Succesvolle PlayStation-game 'Death Stranding' gaat naar het witte doek

Na verfilmingen van God of War, Horizon: Zero Dawn en The Last of Us opnieuw een grote verfilming voor Sony.

Het is officieel: er komt een live-action film gebaseerd op de populaire videogame Death Stranding. Het oorspronkelijke spel uit 2019 was het eerste grote project van Hideo Kojima na diens jarenlange samenwerking met Konami aan de Metal Gear Solid-franchise.

En hoewel Kojima nog maar vorige week aankondigde dat er een vervolg op Death Stranding naar de PlayStation 5 komt, weten we nu dus ook dat er een heuse verfilming komt.

Een perfect partnerschap
Via Deadline zijn ook al wat eerste details naar buiten gekomen. Zo zal de film geproduceerd worden door Hammerstone Studios, die dit jaar verantwoordelijk waren voor horrorhit Barbarian. Kojima Productions en Allan Ungar doen dienst als uitvoerend producenten. Naar een schrijver en regisseur wordt nog gezocht, maar de productie schijnt in een rap tempo opgezet te worden.

Wat betreft de plot, lijkt het er niet sterk op dat het exacte verhaal uit het eerste spel zal worden gevolgd. De wereld van Death Stranding zal naar verluidt verder uitgebreid worden met 'nieuwe elementen en personages'. Of acteurs uit de spellen zoals Norman Reedus en Mads Mikkelsen van de partij zullen zijn, is dan ook nog maar de vraag.

Het is nog onduidelijk wanneer de Death Stranding-film moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair