'Avatar 2' gaat de vrouwenpower uit 'Captain Marvel' dik overtreffen volgens James Cameron

'Avatar 2' gaat de vrouwenpower uit 'Captain Marvel' dik overtreffen volgens James Cameron

'The Way of Water' introduceert een zwangere krijgster.

Avatar: The Way of Water is vanaf vandaag te zien in de bioscopen. Na 13 jaar wachten neemt regisseur James Cameron ons weer mee naar de wereld van Pandora. Het vervolg introduceert meerdere nieuwe personages, waaronder de zwangere krijgster Ronal (Kate Winslet). Cameron heeft het personage bewust gecreëerd om de vrouwenpower van Wonder Woman en Captain Marvel beter te doen.

In een gesprek met Variety zei Cameron: "Iedereen heeft het altijd over emancipatie van vrouwen in films. Maar wat is een groot deel van een vrouwenleven dat een man niet kan meemaken? Dus ik dacht: "Als ik echt helemaal voor emancipatie ga dan introduceer ik een vrouwelijke krijgster die 6 maanden zwanger is."

Captain Marvel is geen moeder
"Ik garandeer dat vrouwen in het verleden moesten vechten voor hun kinderen en families, en het maakte niet uit of ze zwanger waren" vervolgt de regisseur. "Zwangere vrouwen zijn veel sterker en leniger dan we denken en ik vond het belangrijk om dit te laten zien".

Cameron concludeert: "Wonder Woman en Captain Marvel zijn goede en sterke personages, maar ze zijn geen moeders en ze zijn niet zwanger als ze het kwaad bestrijden".

Kate Winslet
Kate Winslet (Titanic) vertolkt Ronal, zij noemt haar nieuwe personage een geducht en sterk karakter dat alles doet om haar familie te beschermen, een echte moeder.

Winslet: "Ronal is een krachtig persoon die haar man respecteert maar niet door hem geleid wil worden. In de wereld van Pandora is fysieke kracht zeer belangrijk om te overleven, de vrouwen moeten net zo sterk zijn als de mannen".

Avatar: The Way of Water draait vanaf deze week in de bioscoop, de eerste recensies zijn zeer positief en beloven een visueel spektakel. Naast Winslet zijn ook Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Sigourney Weaver, Cliff Curtis en Michelle Yeoh in de film te zien.



NieuwsFilm