Zo rijk is Catherine Zeta-Jones uit 'Wednesday' en 'Ocean's Twelve'

Zo rijk is Catherine Zeta-Jones uit 'Wednesday' en 'Ocean's Twelve'

Naast actrice ook danseres, zangeres, spreker en zakenvrouw

Catherine Zeta-Jones heeft een nettowaarde van 150 miljoen Amerikaanse dollars. Gecombineerd met haar net zo beroemde echtgenoot, Michael Douglas, bezitten zij een gezamenlijk vermogen van 350 miljoen.

De 53-jarige artieste kan 5-10 miljoen dollar vragen per rol. Zij is echter naast actrice ook danseres, zangeres, spreker en zakenvrouw. Zij verdient vele malen meer per jaar voor reclamecampagnes van verschillende merken. Op het moment is zij te zien als moeder van Wednesday, in de gelijknamige serie van Tim Burton.

Hoe het begon
In 1969 is Catherine Zeta-Jones geboren in Wales en groeide daar op in een gezin met twee broers. Haar ouders hadden een snoepjesfabriek en konden door het winnen van een loterij haar naar een goede school sturen waar zij drama, ballet en dans oppikte.

Als kind startte zij al in verschillende musicals, als Annie, en deed mee aan talentenshows. Ook won zij een tapdance-kampioenschap. Na doorgebroken te zijn binnen de Britse theaterwereld met 42nd Street, stapte zij over naar de televisie- en filmwereld. Haar eerste film 1001 Nights is veelbesproken door de naaktscènes, maar deed het verder niet goed. Met wisselend succes volgden in Groot-Brittannië andere films en series.

Hoe het verder gaat
Doordat zij beter werk wilde, maakte zij in de jaren 90 de overstap naar de Verenigde Staten. Algauw pakte zij Hollywood in met haar schoonheid en flirtende wijze van acteren en speelde in verschillende series en behoorlijk succesvolle films, als The Mask of Zorro en Ocean's Twelve.

Ze ontving onder meer een SAG award voor Traffic. Ook kreeg zij een Oscar, SAG en BAFTA award voor Chicago. Daarnaast ontving zij een Tony voor de theaterproductie A Little Night Music en voor de film Entrapment een European Film award.

Meer vermogen
Catherine Zeta-Jones vertegenwoordigt meerdere merken, zoals Elizabeth Arden en T-mobile en ontvangt er tientallen miljoenen per jaar voor. Ook heeft zij een eigen lijn woninginrichting. Samen met haar man bezit zij verschillende huizen in Spanje, Bermuda en Amerika. Meer over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth.

Daarnaast zet zij zich in voor verschillende goede doelen. Ook vraagt zij aandacht voor depressie en een bipolaire stoornis, mede doordat zij daaraan lijdt.

Een interessant interview met Catherine Zeta-Jones over haar man en kinderen, de nieuwe samenwerkingen rond de serie Wednesday en de film National Treasure staat bij The Kelly Clarkson Show op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair