Netflix gaat supeheldenfilm 'My Hero Academia' maken: iedereen heeft een 'quirk'

Netflix gaat supeheldenfilm 'My Hero Academia' maken: iedereen heeft een 'quirk'

Joby Harold van 'Obi-Wan Kenobi' schrijft het script.

Netflix gaat in samenwerking met Legendary Entertainment de verfilming van de razend populaire manga en anime 'My Hero Academia' maken. Joby Harold (Obi-Wan Kenobi, Army of the Dead) schrijft het script en Alice in Borderland-regisseur Shinsuke Sato gaat de film regisseren.

In de wereld van My Hero Academia heeft 80% van de wereldbevolking een 'quirk' (superkracht). Deku is geboren zonder quirk, maar wilt niets liever dan een superheld worden. Een ontmoeting met de machtigste superheld van de wereld verandert de koers van Deku's leven.

De manga is ontzettend populair, in totaal zijn er namelijk 65 miljoen exemplaren verkocht. Ook de anime zit nu al in het zesde seizoen en met deze film op komst lijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de populariteit van My Hero Academia.

Anime verfilmingen op Netflix
Ondanks de kritisch afgebrandde Netflix-verfilmingen van Death Note en Cowboy Bebop lijkt het bedrijf alleen nog maar meer in te zetten op verfilmingen van manga en anime. Zo komt er nu een 'Death Note'-serie die niet gerelateerd is aan hun film, een 'Pokémon'-serie en een 'One Piece'-serie.

Netflix vice-president Matthew Thunell benoemde One Piece zelfs als een van de series die de Star Wars of Harry Potter van Netflix kan worden: "We willen onze versie van 'Star Wars' of 'Harry Potter' hebben, en we werken er heel hard aan om dat te bouwen. Maar die worden niet van de ene op de andere dag gebouwd."
De twee andere benoemde series waren Avatar: The Last Airbender en The Three-Body Problem.

Of deze series en de andere-manga verfilmingen op Netflix ook daadwerkelijk het gewenste effect gaan hebben, blijft natuurlijk de vraag.

Neem hieronder een kijkje achter de schermen van One Piece.



NieuwsFilm

meest populair