Michelle Pfeiffer bekent op elke filmset last van faalangst te hebben

Michelle Pfeiffer bekent op elke filmset last van faalangst te hebben

Zo'n ernstige faalangst, dat zij soms van filmrollen af probeert te komen

Zo ervaren als Michelle Pfeiffer is, bekent zij aan Jimmy Fallon dat zij een ernstige vorm van faalangst heeft. Bij elke film, bij elke afspraak. Het hele interview zit zij er ook duidelijk ongemakkelijk en timide bij. Hoe ervaren zij ook is als artieste: voor een live publiek zitten en in gesprek zijn, is voor haar moeilijk.

Jimmy Fallon vraagt of het waar is, dat als zij een opdracht krijgt, zij er vaak vanaf wil. De 64-jarige actrice zegt: "Ja, dat klopt. Ik heb al zweethanden, als ik eraan denk. Soms is de enige manier om er vanaf te komen mij te laten ontslaan."

"Ik heb last van faalangst. Soms vinden mensen dat gek dat ik dat als acteur heb. Maar mensen zeggen ook, dat als je niet angstig bent je het ook kunt vergeten. Angst hebben om je prestaties zorgt ervoor, dat je presteert als acteur zijnde."

"Voor mijn rol in Scarface was ik angstig. Voor de rol van Catwoman had ik geen faalangst, want ik heb haar altijd gaaf gevonden."

Te spannend
Michelle Pfeiffer speelt ook in de Ant-Man and the Wasp-films. Daardoor werd zij ook gevraagd voor Avengers: Endgame en vond zij dat zo spannend, dat zij haast van haar rol af probeerde te komen. En dat terwijl de cast juist onder de indruk was van haar komst. Dat had zij weer niet door, omdat zij te nerveus was.

"Mijn rol in Ant-Man was erg leuk en grappig werk. Een pak voor een superheld is niet comfortabel. Bij het eerste deel zat ik er te kort in om iedereen te leren kennen. Maar intussen wel. Het is een geweldige cast."

Michelle Pfeiffer heeft overigens een parfum-lijn gelanceerd, genaamd Henry Rose. De geuren zijn op basis van natuurlijke, eerlijke bestanddelen en genderneutraal. Het interview bij The Jimmy Fallon Show staat hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair