Zo rijk is Sylvester Stallone uit 'Rocky' en 'Rambo'

Zo rijk is Sylvester Stallone uit 'Rocky' en 'Rambo'

Niet alleen is hij een acteur, ook treedt hij op als scriptschrijver, regisseur, stemacteur, producer en zakenman

De nu 76-jarige Sylvester Stallone is een multitalent. Niet alleen is hij een acteur, ook treedt hij op als scriptschrijver, regisseur, stemacteur, producer en zakenman. Na het lanceren van zijn eerste film, meer dan 40 jaar geleden, wordt zijn nettowaarde geschat op 400 miljoen Amerikaanse dollar.

De artiest heeft, in tegenstelling tot veel collega's, zelf voor zijn succes en zijn film-franchises gezorgd door te schrijven, acteren, regisseren en produceren. Zo creëerde hij de verhalen rond Rocky, Rambo en The Expendables. Zijn films zijn een groot succes en hebben een wereldwijde omzet van 4 miljard. Mede door zijn veelzijdige ondernemerschap, was hij al in de jaren 80 en 90 een van de best betaalde sterren in Hollywood. Sylvester zit tegenwoordig op circa 20 miljoen voor een filmrol.

Hoe het begon
In 1946 is Sylvester Stallone geboren in Hell's Kitchen, Manhattan. Bij zijn geboorte traden complicaties op, waarbij een deel van zijn gezicht verlamd raakte. Zijn vader was kapper, zijn moeder astrologe en danseres. Zij scheidden toen hij nog jong was.

Sylvester zat op school in Zwitserland, studeerde daarna in Miami en pakte in New York een acteercarrière op. Dat liep de eerste jaren niet, waardoor hij eerst startte in een pornofilm (voor 2 dagen werk 200 dollar) en daarna een paar bijrollen had om zijn huur te betalen. In 1975 schreef hij, geïnspireerd door bokspartijen op televisie, zijn eerste script met een bokser, genaamd Rocky. In 3 dagen was hij klaar en op zoek naar een studio. Hij weigerde de verfilming, tenzij hij die bokser mocht spelen.

Enkele salarissen
Voor de eerste Rocky werd hij gedwongen 23.000 dollar te accepteren. Daar de film meteen een wereldhit werd met een omzet van 225 miljoen en een kostenpost van 1 miljoen, steeg Sylvester door naar een A-status binnen Hollywood.

In 1982 ontving hij als acteur al 3,5 miljoen voor First Blood. Het jaar daarna trad hij voor het eerst op als producer, terwijl hij als acteur 10 miljoen verdiende aan Staying Alive. Voor Daylight ontving hij 17,5 miljoen.

Meer vermogen
Met zijn productiemaatschappij Balboa Productions doet Sylvester goede zaken. Daarnaast investeert hij in verschillende huizen, zoals het huis in Beverly Hills dat hij verkocht aan Adele. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. In het artikel staat ook een tour door het verkochte huis, met de oorspronkelijke inrichting.

Sylvester Stallone deelt wat gedachten in een video van Goalcast hieronder en op YouTube.



NieuwsFilm

meest populair