Anti-zelfhulpboek 'The Subtle Art of Not Giving a F#ck' wordt een film

Anti-zelfhulpboek 'The Subtle Art of Not Giving a F#ck' wordt een film

Trailer voor verfilming van bestseller.

In 2017 verscheen het zelfhulpboek The Subtle Art of Not Giving a F#ck (De Edele Kunst van Not giving a F#ck in het Nederlands). Het boek werd een gigantisch succes en er werden wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren van verkocht. Binnenkort verschijnt er een film gebaseerd op het boek waar nu de eerste trailer van is verschenen.

Auteur Mark Manson noemt zijn boek ook wel een anti-zelfhulpboek. Hij stelt dat het streven naar een perfect leven alleen maar kan leiden tot angst en depressie. In plaats daarvan confronteert hij de lezer met ongemakkelijke waarheden zoals dat onze tijd op deze wereld beperkt is en dat je moet kiezen om welke dingen je echt geeft.


"Laat de regisseur zijn werk doen"
Manson wilde graag een documentaire maken over zijn ideeën maar kwam er al snel achter dat het maken van een film niet hetzelfde is als het schrijven van een boek:

"Ik wilde heel graag meewerken aan het creatieve proces, maar tijdens een vergadering met Nathan Price (de regisseur) kwam ik erachter dat ik geen idee heb hoe ik een film moet maken. Ik kwam tot de conclusie: het is ok, deze mensen zijn experts en ik niet, dus houd je mond, en laat de regisseur zijn werk doen."

De auteur is wel te zien en te horen als verteller in de film. Er is nog geen verschijningsdatum bekend.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm