Grootste filmverrassing van 2022 lijkt al een Oscarkandidaat

Grootste filmverrassing van 2022 lijkt al een Oscarkandidaat

'Everything Everywhere All at Once' scoort sterk maar ook Halina Reijn kan trots zijn!

De Independent Spirit Awards nominaties staan online en het is duidelijk te merken dat er een grote favoriet is. Hieronder nemen we alle nominaties even onder de loep van deze Amerikaanse filmprijzen voor de beste onafhankelijke films, die met een bescheiden budget zijn gemaakt.

Everything Everywhere All at Once maakt kans op de meeste prijzen. De knettergekke fantasiefilm werd maar liefst voor acht verschillende categorieën genomineerd. De grootste verassing is echter dat The Whale geen enkele keer genomineerd is. De nieuwe film van Darren Aronfsky met de grote comeback van Brendan Fraser wordt namelijk gezien als een van de grote kanshebbers bij de Oscars.

Nederlands tintje
Wat echter ook leuk is om te weten is dat Halina Reijn kans maakt op een Independent Spirit Award. De Nederlandse regisseuse wist hoge ogen te gooien met haar eerste Amerikaanse film Bodies, Bodies, Bodies. Ook is haar film genomineerd voor beste scenario.

Bodies, Bodies, Bodies gaat over een feest van een groep rijke twintigers dat volledig uit de hand loopt. De hoofdrollen worden gespeeld door Pete Davidson, Amandla Stenberg, Maria Bakalova en Myha'la Herrold. Niet zo heel gek dus, dat Reijn trots het onderstaande bericht deelde op haar Instagram-pagina.



Wil je kijken wie allemaal genomineerd is? Klik dan hier. De winnaars van de Independent Spirit Awards worden op 4 maart, een week voor de uitreiking van de Oscars, bekendgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair