Marvel-acteur kwam flink in de problemen door verklappen terugkeer 'Spider-Man: No Way Home'

Marvel-acteur kwam flink in de problemen door verklappen terugkeer 'Spider-Man: No Way Home'

Alfred Molina's terugkeer als Doc Ock had iets langer geheim moeten blijven.

Hollywoodsterren kunnen maar beter niet vroegtijdig onthullen dat zij in een aankomende film of serie van Marvel te zien zullen zijn, zo ondervond ook Alfred Molina. Hij verklapte dat hij zou terugkeren als schurk Doc Ock in Spider-Man: No Way Home en dat heeft hij geweten ook.

De beveiliging voor Marvel-producties is streng. De studio wil logischerwijs niet dat geheimen vroegtijdig op straat komen te liggen om zo de nodige verrassingen voor zijn fans in petto te kunnen houden. Acteurs kunnen dan ook beter maar niet uit de school klappen over hun aandeel in de superheldenfranchise wanneer de studio nog niets officieel heeft aangekondigd.

Op de vingers getikt
Maanden voordat No Way Home in de bioscopen verschenen, gingen er al geruchten rond dat een hoop bekende gezichten uit de eerdere Spider-Man-reeksen in die film terug zouden keren, waaronder Molina. Toen hem dat letterlijk gevraagd werd in een interview, deed hij niet bepaald z'n best om dat geheim te houden.

"Dat kan ik noch bevestigen noch ontkrachten", citeert Molina nu zijn uitspraak van destijds. "Die uitspraak heeft me destijds lichtelijk in de problemen gebracht, omdat ik hiermee op een vrij onschuldige manier mijn terugkeer onthulde".

Molina is een acteur met veel media-ervaring. Hoe kon zoiets nou gebeuren? "Het ging echt per ongeluk. Een journalist vroeg me hoe de opnames van de film gingen en ik antwoordde 'oh, goed, dank je'. Letterlijk de volgende dag kopte Variety dat ik mijn terugkeer als Doc Ock bekend had gemaakt".

Daar waren ze bij Marvel en Sony niet bepaald blij mee. "Ik had al vrij snel Amy Pascal [een van de producenten] aan de lijn hangen. Kevin Feige was aanwezig op de première en toen iemand hem op de rode loper vroeg naar een andere Marvel-film, antwoordde hij nogal snibbig dat ze dat maar aan mij moesten vragen", vertelt Molina.



Uiteindelijk was Molina gewoon in de eerste trailer voor No Way Home te zien als Doc Ock en vonden fans het geweldig om hem weer te zien schitteren op het grote doek.

NieuwsFilm

meest populair