'The Ice Dragon' van George R.R. Martin (Game of Thrones) wordt een film

'The Ice Dragon' van George R.R. Martin (Game of Thrones) wordt een film

De schrijver laat zich over het project uit.

George R.R. Martin is vandaag de dag een van de bekendste en geliefdste schrijvers. Hij is voornamelijk bekend van zijn Game of Thrones-verhalen, waar al de nodige series van verschenen. Nu komt er echter ook een film aan!

Het gaat hier om The Ice Dragon, een ander bekend verhaal van de schrijver. Het gaat hier om een kortverhaal dat verscheen in een fantasieboek voor kinderen, genaamd Dragons of Light. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1980, maar werd opnieuw uitgegeven en geïllustreerd in 2006.

Verhaal
Het verhaal speelt zich af in een wereld waar een ijsdraak leeft. De meeste mensen zijn bang voor het monster, dat altijd een spoor van sneeuw en gruwelijke vorst achter zich laat. Nog nooit heeft iemand de ijsdraak kunnen vangen, laat staan temmen.

De jonge Adara is echter niet bang. Toen ze nog maar 4 was kwam ze de ijsdraak tegen en raakte ze hem al aan. Een jaar later vloog ze op zijn rug. De twee zijn inmiddels beste vrienden. Wanneer er plotseling vuurdraken verschijnen, weet Adara dat alleen zij en haar ijsdraak het dorp kunnen redden.

Wat te verwachten
Warner Bros. Animation wist de rechten te bemachtigen en wil er dus een animatiefilm van maken. Martin liet zich hier zelf over uit: "Niet al mijn verhalen spelen zich af in Westeros, waaronder 'The Ice Dragon'. Dit verhaal schreef ik in 1978. Het is een kortverhaal voor kinderen, maar we gaan er een film van maken".

"De bedoeling is om er een film van te maken die in de bioscoop te zien zal zijn. David Anthony Durham zal het script verzorgen, maar ik zal op hem letten! Hij moet er namelijk wel iets moois van maken!"

NieuwsFilm

meest populair