Herkenbare vechtfilm 'Streets of Rage' nu echt in de maak

Herkenbare vechtfilm 'Streets of Rage' nu echt in de maak

Gebaseerd op de populaire SEGA-game uit de jaren negentig.

Lionsgate heeft de rechten vergaard van de aankomende verfilming van Streets of Rage, de iconische vechtspelreeks van SEGA. Het project lijkt op creatief gebied ook in goede handen te zijn, want John Wick-bedenker Derek Kolstad heeft het scenario geschreven.

Kolstad, die naast zijn werk aan John Wick ook het scenario van de actiefilm Nobody (2021) schreef, baseerde zijn Streets of Rage-script op het eerste deel uit de reeks.

Waar gaat de game over?
De eerste Streets of Rage van SEGA kwam in 1991 uit en gaat over voormalige politieagenten die het opnemen tegen een misdaadsyndicaat. Terugkerende personages in de games zijn Axel Stone en Blaze Fielding.

Er is buiten de inspiratiebron nog niets bekend over de plot van de film. Productiemaatschappijen Escape Artists en dj2 Entertainment, verantwoordelijk voor respectievelijk de The Equalizer-franchise en de Sonic-films, gaan de film produceren.

In 2020 kwam het laatste deel uit de gamereeks uit: Streets of Rage 4. Het spel was een groot succes, zowel qua opbrengst als bij de critici.

NieuwsFilm

meest populair