Nieuwe 'Alien'-film krijgt momentum door casting van nieuwe hoofdrolspeelster

Nieuwe 'Alien'-film krijgt momentum door casting van nieuwe hoofdrolspeelster

De volgende Ripley?..

Cailee Spaeny (Devs, Mare of Easttown) heeft volgens Deadline de hoofdrol te pakken in de nieuwe 'Alien'-film van Fede Alvarez (Don't Breathe, Evil Dead). Ze is het eerste lid van de cast van de film.

De film komt voort uit een pitch die Alvarez jaren geleden aan Ridley Scott gaf. Die pitch is nu dus opgepakt door 20th Century Studios en uitgewerkt in een script waar de studio zeer tevreden mee is.

Scott keert voor deze film terug als producent, over de status van de conclusie van zijn David-trilogie (Prometheus en Alien: Covenant) is verder nog niks bekend

Nieuw verhaal
Spaeny gaat waarschijnlijk een compleet nieuw personage spelen. Zo zei Steve Asbell (van 20th Century Studios) het volgende over de pitch van Alvarez: "Het was echt een goed verhaal met een stel personages die je niet eerder hebt gezien."

Het is de bedoeling dat deze film uitkomt op de Amerikaanse streamingdienst Hulu (Star op Disney+ in Nederland). De 'Predator'-film Prey had dezelfde aanpak en werd een grote hit op het platform. Wanneer we deze nieuwe 'Alien'-film precies kunnen verwachten is nog niet bekend, maar de opnames beginnen ergens begin 2023.

NieuwsFilm

meest populair