'Netflix wil met deze topregisseur twee nieuwe 'Narnia'-films maken'

'Netflix wil met deze topregisseur twee nieuwe 'Narnia'-films maken'

De streamingdienst neemt je mee terug naar een bekend magisch land.

Netflix zou de Narnia-franchise nieuw leven in willen blazen met topregisseur Greta Gerwig aan het roer. De streamingdienst zou volgens een gerucht van WhatsOnNetflix.com meerdere films in ontwikkeling hebben.

In 2018 kocht Netflix de rechten van alle Narnia-boeken van C.S. Lewis. Sindsdien is het erg stil gebleven. De streamingdienst heeft nog altijd geen officiële plannen aangekondigd voor de populaire franchise.

Eerder werd Pixar-schrijver Matthew Alrich (Coco, Lightyear) aangetrokken om de ontwikkeling van de Narnia-franchise voor Netflix te overzien. Het is niet bekend of hij nog steeds betrokken is.

Op zoek naar
Wel zou Netflix nu op zoek zijn naar een regisseur. Volgens WhatsOnNetflix.com zou de streamingdienst onlangs Greta Gerwig (Ladybird, Little Women) hebben gevraagd om de eerste twee films te regisseren. Of zij de klus daadwerkelijk gaat doen, is nog niet duidelijk.

Over Narnia
De Kronieken van Narnia is een zevendelige kinderboekenserie die bekend staat als ware klassieker in de jeugdliteratuur. Het avontuur begint wanneer vier kinderen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in een kleerkast een doorgang vinden naar een magisch land. Daar gaan ze de strijd aan tegen het kwaad.

NieuwsFilm

meest populair