Het huidige tijdperk van film vindt Quentin Tarantino bijzonder slecht

Het huidige tijdperk van film vindt Quentin Tarantino bijzonder slecht

De regisseur staat bekend om zijn unieke films.

Filmmaker Quentin Tarantino kent zijn klassiekers. Hij kan bijna over ieder genre meepraten en hij leverde uiteraard zelf ook de nodige films op. Maar hoe denkt QT over de films die door de jaren heen zijn gemaakt door Hollywood?

In gesprek met Roger Avary van The Video Archives Podcast besprak Tarantino de film Star 80 uit 1983, om vervolgens aan te geven dat hij de jaren 80 als het slechtste tijdperk van filmmaken in Hollywood ziet. Net als de jaren 50 en het huidige tijdperk.

Jaren 50, 80 en huidige tijdperk
"Ook al was de jaren 80 de tijd dat ik waarschijnlijk meer films in mijn leven heb gezien dan ooit - tenminste in de bioscoop - heb ik het gevoel dat de cinema uit de jaren 80, samen met de jaren 50, het slechtste tijdperk is in de geschiedenis van Hollywood," zei Tarantino.

Om daaraan toe te voegen: "Alleen geëvenaard door nu, alleen geëvenaard door het huidige tijdperk!" Zijn meest favoriete tijdperk is dan weer veruit de jaren 70.

Maar de regisseur vindt zeker niet al recente films slecht. Hij vond ​​Top Gun: Maverick en Steven Spielbergs West Side Story geweldig. Die films "zorgden voor een waar filmspektakel, van het soort waarvan ik bijna dacht dat ik het niet meer zou zien. Het was fantastisch."

Ook kon hij genieten van horrorfilms als Crawl en Doctor Sleep.

NieuwsFilm

meest populair