Hoofdrolspeler Charlie Hunnam hield iets gênants over aan 'Sons of Anarchy'

Hoofdrolspeler Charlie Hunnam hield iets gênants over aan 'Sons of Anarchy'

Het is echter niet ongewoon

Charlie Hunnam, de acteur uit de serie Sons of Anarchy, heeft zijn hoofdrol 6 jaar gespeeld. Daar hij uit uit Groot-Brittannië komt maar een Amerikaan speelde, moest hij flink aan zijn accent werken om overtuigend te zijn.

In een interview met Vanity Fair bekende hij dat een accent zoveel jaren aanleren een nadeel had: Hij vond het gênant, maar had vervolgens een taalcoach nodig om weer Brits te klinken. Hij legde uit:
"Het is heel gênant als Engelsman zijnde, maar toen ik de rol in King Arthur ging spelen moest ik een dialect coach inhuren om Brits te klinken. Dat is absurd. Maar ik had zolang in Amerika gewerkt, dat ik te Amerikaans ging klinken."

Accent
Vervolgens kon hij laatst opnieuw aan zijn accent werken, want voor de nieuwe serie Shantaram speelt hij een Australische vluchteling die in India woont. Gelukkig heeft hij Australische vrienden en familieleden die hem bij dat accent hielpen.

Het is niet ongewoon voor acteurs om coaches in te huren voor het aanleren van accenten. Maar Charlie Hunnam krijgt wel vaker commentaar op zijn uitspraak. Echt Brits wil hij maar niet klinken. Zelf wijt hij het aan het feit dat hij al zijn hele leven in Australië komt, omdat daar een deel van zijn familie woont.

Het artikel in Moviemeter staat hier.

NieuwsFilm

meest populair