Netflix pakt binnenkort uit met deze topfilm

Netflix pakt binnenkort uit met deze topfilm

Voor wie niet kan genoeg kan krijgen van 'Downton Abbey'.

Netflix pakt binnenkort weer uit met een fijne film: Downton Abbey. Dit kostuumdrama uit 2019 - met onder meer Michelle Dockery en Maggie Smith - is de eerste film die volgde op de gelijknamige serie.

De serie bestond uit zes seizoenen (uitgezonden tussen 2010 en 2016). In 2019 volgde deze bioscoopfilm. Ook deze viel ontzettend in de smaak bij zowel fans als critici.

Op Rotten Tomatoes scoort de Downton Abbey-film een zeer nette 84 procent, met een gemiddelde van een 6.9. De consensus luidt als volgt: "De film distilleert veel van de ingrediënten die van de serie een blijvende favoriet hebben gemaakt en verwelkomt fans terug voor een passend en schitterend huisbezoek".

Downton Abbey (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Michael Engler | Cast: Michelle Dockery, Maggie Smith, Allen Leech, e.a.
De Britse koning George V maakt een rondreis door Yorkshire, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Daar starten de adellijke familie Crawley en hun personeel direct met de voorbereidingen. Ze doen er alles aan om het koninklijk bezoek vlekkeloos te laten verlopen. Maar hoe perfect de plannen ook zijn, er kan altijd iets fout gaan.



Een tweede film - Downton Abbey: A New Era - verscheen eerder dit jaar.

Downton Abbey: The Motion Picture is vanaf 5 december op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair