Beroemde 'Batman'-acteur veel te vroeg (66) overleden

Beroemde 'Batman'-acteur veel te vroeg (66) overleden

Onmogelijk dat je hem nog nooit gehoord hebt...

Je kent hem misschien niet van gezicht, maar zijn stemgeluid als Batman is wereldwijd bekend. Acteur Kevin Conroy is op 66-jarige leeftijd, na een korte strijd tegen kanker, overleden aan de gevolgen.

Actrice Diane Pershing, die meermaals de stem van Poison Ivy insprak, deelde het hartverscheurende nieuws op haar Facebookpagina:

"Heel droevig nieuws, onze geliefde 'Batman'-stem, Kevin Conroy, is gisteren overleden. Hij was al een tijdje ziek, maar heeft echt veel tijd gestoken in de voordelen, tot grote vreugde van al zijn fans. Hij zal door iedereen erg gemist worden over de hele wereld", schreef ze.

Hoewel Conroy optrad in zowel de film- als televisie- als theaterwereld, verwierf hij ongekende roem met zijn debuut als The Caped Crusader in het historische Batman: The Animated Series (1992-1996).

Hij zou hierna diverse records vestigen en de DC-superheld tot leven brengen in bijna 60 verschillende producties, waaronder 15 tekenfilms, 15 animatieseries verspreid over bijna 400 afleveringen en 24 videogames. Hij was één keer als live-action Bruce Wayne te zien in Crisis on Infinite Earths van het ArrowVerse.

Jeugd en geschiedenis
Geboren op 30 november 1955 in Westbury, New York, begon de carrière van Conroy op The Julliard School in Westcord, waar hij samen studeerde met mensen als Christopher Reeve en kamergenoot Robin Williams.

Hij laat echtgenoot Vaughn C. Williams, zus Trisha en broer Tom achter.

NieuwsFilm

meest populair