Officieel: dit is vanaf nu de Black Panther in het Marvel Cinematic Universe

Officieel: dit is vanaf nu de Black Panther in het Marvel Cinematic Universe

In Wakanda Forever zien we de opvolger van T'Challa.

In 2018 was de film Black Panther een doorslaand succes. De Marvel-film gaf een eigen avontuur aan het personage T'Challa van Chadwick Boseman, dat debuteerde in Captain America: Civil War uit 2016.

LET OP: SPOILERS!!

Boseman keerde na bovengenoemde films terug in Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019). De acteur kwam echter in 2020 te overlijden en dat zorgde voor een compleet andere invulling van het gisteren verschenen van Black Panther: Wakanda Forever.

Aan het begin van de film komen we erachter dat T'Challa is overleden aan een onbekende ziekte en dat zijn zusje Shuri, gespeeld door Letitia Wright, hem niet kan genezen.

Wie is nu de Black Panther?
Pas laat in de film zien we weer een Black Panther in actie, als eenmaal blijkt dat Wakanda niet zonder zijn held kan. Het is Shuri die de krachten van de Panther krijgt en het pak aantrekt om het opneemt tegen de schurk Namor.

Maar er is ook nog een staartje. In het enige filmpje tijdens/na de aftiteling zien we namelijk dat T'Challa en Nakia (Lupita Nyong'o) een zoon hebben en daarmee is hij de Prins van Wakanda. En laat die jonge prins nou ook T'Challa heten.

Het is dus - als verwacht - Shuri die de nieuwe Black Panther is. Het is nog niet bekend wanneer ze terug zal keren, maar dat is waarschijnlijk in Avengers: Secret Wars in 2026, of mogelijk eerder een derde Black Panther-film.

NieuwsFilm

meest populair