Oorlogsfilm is de volgende uitdaging voor 'Jurassic World'-regisseur J.A. Bayona

Oorlogsfilm is de volgende uitdaging voor 'Jurassic World'-regisseur J.A. Bayona

J.A. Bayona terug naar zijn roots.

De afgelopen jaren werkte filmmaker J.A. Bayona aan veel grote Hollywood-projecten, maar nu keert de Spanjaard terug naar huis om een Spaanse oorlogsfilm te maken.

Van Bayona verscheen in 2012 de succesvolle Engelstalige rampendramafilm The Impossible, zijn doorbraak, en daarna maakte hij de Amerikaanse film A Monster Calls uit 2016 en de grote blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom. Vervolgens ging hij aan de slag met de eerste twee afleveringen van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Bayona maakt Spaanse oorlogsfilm
Via Variety wordt duidelijk dat Boyona werkt aan een verfilming van het korte verhaal A sangre y fuego / By Fire and Sword van schrijver Manuel Chaves Nogales.

Het sterk ontvangen boek gaat over de verschrikkingen van de Spaanse Burgeroorlog en de impact op beide kampen. De verhalen in het boek zouden gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen.

De film wordt een volgende Spaanstalige productie sinds zijn regiedebuut The Orphanage uit 2007. Op dit moment legt hij de laatste hand aan de Spaanstalige film Society of the Snow.



NieuwsFilm

meest populair