James Cameron voorbereid op floppen 'Avatar: The Way of Water' en 'Avatar 3'

James Cameron voorbereid op floppen 'Avatar: The Way of Water' en 'Avatar 3'

De regisseur weet niet hoe het vervolg onthaald zal worden.

Avatar was een weergaloos succes. De blockbuster van James Cameron werd niet alleen sterk onthaald, de film is nog steeds de absolute nummer 1 van de grootste box-office krakers aller tijden. De vraag is of het ongelofelijke record van maar liefst bijna 3 miljard(!) ooit verbroken gaat worden. Daar houdt de regisseur zich niet mee bezig, maar wel met de vervolgen.

Eind dit jaar verschijnt dan eindelijk de sequel, genaamd Avatar: The Way of Water. Hoewel de recente trailer erg goed werd onthaald, liggen de verwachtingen gigantisch hoog. Cameron zegt nu dat hij zich al voorbereid op een mogelijke flop.

Reactie
Tijdens een interview met Total Film Magazine liet de regisseur zich erover uit: "We zullen zien hoe het gaat. Misschien wordt deel 2 helemaal niet zo goed onthaald en krijg ik van de studio te horen dat deel 3 het afsluitende deel moet zijn".

"De filmwereld is vandaag de dag heel anders dan jaren geleden. De pandemie zorgde natuurlijk voor problemen, maar ook streaming heeft onze manier van werken aangepast. Je moet proberen mensen de bioscoop in te krijgen. Dat is zeker iets wat we doen met de nieuwe Avatar. De vraag is alleen: interesseert het genoeg mensen?"

Waarschijnlijk wel
Omdat het Avatar-vervolg om de hoek is, werd het origineel opnieuw uitgebracht. Deze scoort wederom sterk (25 miljoen dollar in twee weken tijd). Waarschijnlijk zijn dus zeker nog wel genoeg mensen geïnteresseerd in nieuwe Avatar-verhalen.

Cameron legt de lat echter zelf ook hoog. De filmmaker liet weten dat als The Way of Water 20 à 30% minder ophaalt dan het origineel het dan 'slecht zou zijn'. In zijn ogen moet de film dus zeker 2 miljard dollar scoren. De vraag is of dit gehaald gaat worden...

NieuwsFilm

meest populair