Florence Pugh: "Ik moest mijn lichaam 'aanpassen' om rollen te kunnen te bemachtigen"

Florence Pugh: "Ik moest mijn lichaam 'aanpassen' om rollen te kunnen te bemachtigen"

De actrice ging er echter niet mee akkoord en kwam voor zichzelf op.

Florence Pugh is vandaag de dag een van de bekendste actrices. Ondanks het feit dat ze pas 26 jaar oud is, weet ze de ene na de andere grote rol te bemachtigen, maar dit was niet altijd het geval. De geliefde actrice blikt nu terug op het lastige begin van haar carrière.

Toen Pugh op 19-jarige leeftijd langzaam maar zeker begon door te breken, kreeg ze in Hollywood te horen dat ze het nodige moest veranderen aan haar lichaam om een kans te maken. Pugh deelt nu haar verhaal.

Anders
Zo zegt ze: "Ik weet nog hoe gelukkig ik was toen ik mijn eerste echte 'grote rol' wist te bemachtigen in 'Studio City'. Ik was dolblij, maar het duurde niet lang voordat ik minder leuke dingen kreeg te horen..."

"Ik 'moest' blijkbaar iets doen aan mijn gewicht, de vorm van mijn gezicht en mijn wenkbrauwen. Mijn hele look moest anders. Daar had ik echter totaal geen zin in en dat is ook niet de industrie waar ik in wil werken".

Geluk
Zo vervolgt Pugh: "Ik kwam er in een keer achter hoe het er wel vaker aan toegaat in de filmwereld en mijn geluk sloeg om. Ik had het gevoel dat ik de verkeerde keuze had gemaakt met het gaan voor acteren..."

Gelukkig duurde het niet lang voordat de actrice een andere filmrol wist te bemachtigen en erachter kwam dat acteren wel echt haar passie is: "Toen ik terugging naar Engeland en werd gecast in 'Lady Macbeth' werd ik weer verliefd op alles wat met film te maken heeft. Je moet wel voor jezelf durven opkomen, anders wordt je gecontroleerd. Gelukkig durfde ik vanaf toen me uit te drukken en uit te laten over dingen die me niet aanstonden".

NieuwsFilm

meest populair